Γιώργος Τσανάκας

Τα πολλαπλά οφέλη του Ολυμπιακού πριν από ένα must win παιχνίδι στη Σερβία!

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός ανά διαστήματα στα Γιάννενα καθαρίζοντας με άνεση και στιλ τον ΠΑΣ, έχοντας πολλαπλά οφέλη πριν τη δοκιμασία στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Να που κερδίζει και εκτός έδρας… Όχι ότι υπήρξε καμιά αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα βγάλει ανάλογη εικόνα και μακριά από το Φάληρο, αφού άλλωστε είχε δείξει δείγματα στην «OPAP Arena», αλλά για να το τονίσουμε απλώς.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν στους «Ζωσιμάδες» αρκετά πράγματα από αυτά που έχουμε δει μέσα στη διάρκεια της σεζόν, έχοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη πριν από ένα μεγάλο και συνάμα κομβικό παιχνίδι. Διότι την Πέμπτη θα πρέπει να πάνε και να φύγουν με το τρίποντο από τη Σερβία και την έδρα της Μπάτσκα Τόπολα για να… καταστήσουν σαφές πως δεν θα μπουν σε «περιπέτειες» τουλάχιστον για την 3η θέση. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε τέσσερις ημέρες, γι’ αυτό πάμε στα τωρινά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να χαμογελά ξανά για τα στοιχεία που είδε στα Γιάννενα. Ήρθε και… βόλεψε τον Ολυμπιακό το ματς με τον ΠΑΣ, αφού και στη Σερβία θα βρει μια ομάδα με καλή ανασταλτική λειτουργία που δεν «ντρέπεται» ορισμένες φορές να παίξει σφιχτά και με διπλή ζώνη άμυνας. Οι Πειραιώτες έσπασαν αυτό το «μπλόκο» αρκετές φορές με κάθετο παιχνίδι, με τον Καμαρά να κάνει εξαιρετικό ματς και να βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη και στη διάσπαση των γραμμών του ΠΑΣ. Λειτούργησε αρμονικά με τον Αλεξανδρόπουλο, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος με την Κηφισιά που δυσκολεύτηκαν να βρεθούν, ανεβοκατεβάζοντας το τέμπο όποτε ήθελαν.

Την ίδια ώρα, τα δύο του μπακ (Ροντινέι, Ορτέγκα) είχαν διαρκή ανεβάσματα και αποτελούσαν συνεχόμενα στηρίγματα στους συμπαίκτες τους, με τον πρώτο να παίζει περισσότερο ως… wing-back και λιγότερο ως μπακ-χαφ. Ο Μπιέλ έμπαινε στα μεσοδιαστήματα για να σπάει τη διπλή ζώνη άμυνας, παίζοντας εξαιρετικά τον ρόλο του δεύτερου φορ. Αυτή η ελευθερία κινήσεων του αρέσει, όπως και να περνά η μπάλα από τα πόδια του ώστε να τραβάει πάνω του αντιπάλους και να ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Η απόδοση των παικτών του Μαρτίνεθ ως το 25λεπτο όπου βρέθηκε να προηγείται με 2-0 ήταν εξαιρετική και συνάμα απολαυστική, βάζοντας στη μέση τους αντιπάλους τους που έπαιζαν σχεδόν στο πρώτο τρίτο του γηπέδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου το τέμπο ανέβηκε ξανά από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους είχαν την κυριαρχία και τις ευκαιρίες για να ανεβάσουν και άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Ολυμπιακός έριξε στη συνέχεια τον ρυθμό, άφησε το πόδι από το γκάζι, αλλά συχνά-πυκνά με μικρές κινήσεις και γρήγορους συνδυασμούς, έφτιαχναν προϋποθέσεις που με πιο καθαρό μυαλό θα κατέληγαν σε κλασικές ευκαιρίες και γκολ.

Με τον Ποντένσε να βρίσκει δίχτυα και πάλι, δις μάλιστα και αυτό να του ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία, ενώ ο Ροντινέι εξαργύρωσε το εξαιρετικό του ματς με γκολ επίσης. Ο Αλεξανδρόπουλος ανεβαίνει, ο Ορτέγκα το ίδιο και θα είναι κομβικός για την ομάδα του, ενώ ο Ελ Κααμπί ήταν ξανά μέσα στις φάσεις, απλά αυτή τη φορά δεν κούνησε πλεκτό. Το κρατάει για την... Πέμπτη! Και φυσικά, οι κινήσεις του Μπιέλ στον χώρο σε συνάρτηση με το ότι ήταν μια διαρκή πηγή κινδύνων, δείχνει την ικανότητα του Ισπανού να είναι δημιουργικός όταν παίζει στον άξονα.

Το rotation έγινε από τον Μαρτίνεθ που έδωσε ανάσες σε Φορτούνη, Φρέιρε, Ελ Κααμπί, αλλά και στον Μασούρα. Και πλέον, οι Πειραιώτες έχουν τις ημέρες που έρχονται για να προετοιμαστούν κατάλληλα για το ματς της Σερβίας, όπου θα κατέβουν (όπως κάνουν άλλωστε στη φετινή σεζόν σε κάθε αγώνα) για τη νίκη και μόνο. Με τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει πως ξέρει να παίρνει από τους παίκτες του το μέγιστο αλλά και να τους... φτιάχνει ψυχολογικά και αγωνιστικά!

Με το μεγαλύτερο κέρδος στο φινάλε, να είναι και το γεγονός πως συνεχίζει μόνος πρώτος και αυξάνει τη διαφορά του από τους διώκτες του.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x